Podium

Ambassadeur Jody van Tol

functie: Schoolpsychologe
Ik denk dat we moeten blijven waarderen aan onze omgeving wat al mooi is, en dit waarderen van de (kleine) dingen uitbreiden door het realiseren van dromen en het laten blinken van onze talenten.

Daarnaast denk ik dat we open moeten staan voor anders zijn, in plaats van bang. Dat we kinderen en jongeren moeten leren wat het betekent om met verschillende culturen in de samenleving te leven, in plaats van ons te richten op wij en zij. Laat ons samen werken aan een mooie wereld, waar iedereen zijn verdiende plek kan krijgen omdat hij is wie hij is.


Ambassadeur Anne

studie: Islamstudie
Ik heb de master Islamstudies gedaan, juist omdat ik diversiteit een belangrijk onderwerp vindt. Om als beleidsmedewerker bij de overheid of een maatschappelijke organisatie, dit onderwerp op de agenda te zetten! Juist omdat de samenleving steeds meer verhardt. Er wordt nu helaas vooral op dit onderwerp bezuinigd, wat ik echt niet begrijp. Ik ben nog steeds hard op zoek naar werk, en wil op dit podium dan ook graag meedenken. Een goed initiatief Guity Mohebbi!


Ambassadeur Tess De Lange

functie: Bestuurslid Interstedelijk Studenten Overleg
Ik ben Tess de Lange, studente Geschiedenis, maar dit jaar voornamelijk bestuurslid bij het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) met ruim 460.000 leden. Het ISO streeft naar kwalitatief goed hoger onderwijs en samen met vier andere bestuursleden zet ik mij in om dit te realiseren. Maar het ISO is er niet ‘slechts’ voor het hoger onderwijs, ook het algemene belang van studenten en jongeren staat hoog in het vaandel. Daarom steun ik, namens het ISO, het geweldige initiatief van Guity Mohebbi! Ik raad alle jongeren in Nederland aan hetzelfde te doen.

Met meer dan 10.000 jongeren op het Malieveld staan? Dat klinkt bijna idyllisch… Studenten gaan niet meer 1-2-3 op de barricade, maar het initiatief ‘houden van de wereld’ is een hele goede en mooie reden om het wel te doen. Optimistische en positieve initiatieven zijn er om gesteund te worden. Zo ook het positieve geluid dat Guity Mohebbi uitdraagt! Enkele jongeren zijn mij al voor gegaan en nu wil ik ook iets doen… En dat kan heel simpel: laat je stem horen op de website!

Tess De Lange

Ambassadeur Mehmet

studie: Student leraar opleiding geschiedenis
Ik studeer Leraar Opleiding Geschiedenis. Daarnaast ben ik ook echt actief bij andere soorten instellingen voor jongeren. Ik heb altijd al te maken gehad met jongeren organisaties van allerlei soorten afkomst en leeftijd. Zo vind ik het juist heel leuk dat ik ook hieraan kan mee doen.

Ik ben zelf geboren en getogen in Amsterdam, maar mijn ouders zijn geboren in Turkije. Waar ik naar toe streef is een Nederland waarin ik me echt als een Nederlander kan voelen. Waarin ik thuis ben. Ik wil altijd actief betrokken zijn bij alles wat het welzijn van dit mooi land aangaat. Ik wil graag mee doen als ambassadeur bij bijeenkomsten en wil ook graag de jongeren in mijn omgeving hierbij betrekken!

Ambassadeur Jurgen van Nimwegen

studie: Afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht
Ik ben 26 jaar oud. Mijn ultieme droom is een wereldburgerschap. Het gaat echter om de concrete stappen die je vanuit een hele diepe motivatie kan zetten. Hoe kun je komen tot een inclusief Nederlands burgerschap? Hoe geef ik mensen vertrouwen in henzelf en in elkaar?

Onze stem is niet voor niets hoorbaar. Ik ben benieuwd naar ons gesprek.

Jurgen van Nimwegen

Ambassadeur Ilona

studie: MBO studie, Administratief Juridisch Mederwerker
Ik ben 18 jaar. Ik doe een MBO studie, Administratief Juridisch Mederwerker. Ik ben nu 3e jaars.

Ik vind dit een super leuk idee! Ik vind het echt tof om hieraan mee te doen!

Ambassadeur Debra Toelen

studie: Studente
Ik ben 3e jaars studente en volg de opleiding administratief juridisch medewerker.Dit idee vind ik echt super!

Het is goed om met verschillende mensen uit verschillende leefmilieus en met verschillende achtergronden samen iets te doen. Je kunt zoveel van elkaar leren door alleen maar naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Daarom wil ik me ook hiervoor inzetten.

Ambassadeur Chantal

k denk wel eens: 'Hoeveel rampen zijn er nodig om de mensheid te verenigen? Of je nu getint, wit of geel bent, wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.

Ik hoop dat met deze aktie iets moois bereikt word zodat we een betere samenleving krijgen en iedereen als gelijk word bezien en dat er niemand meer in hokjes word geplaatst zoals dat nu helaas wel voorkomt.

Verbeter de samenleving, begin bij JEZELF! Daarom doe ik ook mee.
Ambassadeur Chantal

Ambassadeur Arash Yaqin

functie: Bestuurssecretaris PvdA in de gemeente Wageningen
Ik ben geboren in Afghanistan en ben onder andere bestuurssecretaris PvdA in de gemeente Wageningen.

Verandering is niet vanzelfsprekend. Dat kost investering, verbinding, moed en geloven dat wij kunnen veranderen. Met allen kunnen wachten totdat donker wordt of kunnen zich inzetten om het proces te verlichten.

Arash Yaqin

AIESEC International

functie: De grootste studentenorganisatie ter wereld
AIESEC Utrecht is onderdeel van AIESEC International, gevestigd in 107 landen. AIESEC staat ook in het teken van het bestrijden van vooroordelen en het creëren van wederzijds begrip tussen Nederlanders en de Arabische wereld.

Een initiatief als ‘Houden van de wereld’ moet natuurlijk gesteund worden! Een positief denken en daadkrachtig handelen als van Guity Mohebbi is een echte inspiratie.

Het Nour project organiseert op vrijdag 11 december 2009 een symposium over de Arabische wereld. Het Nour‐programma wordt gerealiseerd vanuit AIESEC Utrecht. Dit project geeft studenten de kans om de Arabische kant van het verhaal niet alleen te horen maar ook te ervaren, door middel van een stage in het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Met deze missie in gedachten wordt het symposium ‘Find the similarities, not the differences’ georganiseerd. Laat je verrassen en help mee de vooroordelen over de Arabische wereld te trotseren!

Ambassadeur Simone Akse

studie: Student Culture, Organization and Management
Het gaat erom de positieve krachten van diversiteit zichtbaar te maken en meer te investeren in wat ons bindt dan wat ons scheidt. Vanuit mijn werk binnen de publieke sector probeer ik verbindingen te leggen, elkaar te ontmoeten en onbevooroordeeld naar elkaar te luisteren.

Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de vraag: "Hoe is de negativiteit rondom diversiteit en de multiculturele samenleving in Nederland ontstaan?". Hoewel deze vraag een belangrijke is, is het nog veel belangrijker een actieve bijdrage te leveren om ervoor te zorgen dat diveristeit een stimulans is voor een gezamenlijke, kansrijke toekomst. Dit is dan ook de reden dat ik ontzettend blij wordt van dit iniatief en geinspireerd word om dit voort te zetten.

Laten we ons met zijn allen hard maken om stereotypering en vooroordelen te laten verdwijnen uit de samenleving, de maatschappelijke beeldvorming over diversiteit 180 graden om te gooien en bijdragen aan de waardering van diversiteit in plaats van de afwending van diversiteit. Ik kijk uit naar een ontmoeting met een ieder die deze ambitie ook heeft!

Simone Akse

Ambassadeur Rolf Zeldenrust

studie: Student Economie
Ik ben zelf een 20-jarige student. Ik zit nu in mijn derde jaar van mijn studie Economie; ik heb gelukkig gelijk voor de goede studie gekozen, en tot nog toe zonder enige vertraging. Ik hoop dat dit project succesvol verloopt. Ik zou erg graag u er mee willen helpen, omdat ik vind dat achter dit initiatief een hele goede boodschap zit!

Ik kom overigens uit Gouda, en vind dat het (lees: de jongeren) hier te vaak te negatief is neergezet afgelopen tijd. Door een andere aanpak zou het allemaal veel beter zijn. Vooral de demoniserende media zie ik een grote invloed hebben op de sfeer rondom jongeren. Ik hoop dat dit in de toekomst een positievere kant op kan gaan.

Ik zou graag bij bijeenkomsten willen zijn van dit project, en een actieve rol in willen spelen. Ik ben heel erg blij met uw website, het ziet er heel erg leuk uit. De hele positiviteit die u en de website uitstraalt vind ik geweldig!

Ik ben afgelopen half jaar in Zuid-Afrika geweest om te studeren. Ik ben naast mijn studie daar een voetbalclub in een township gaan helpen. Een team met 13-jarige kids heb ik getrained en gecoached tijdens de wedstrijden, ik heb voetbalspullen uit Nederland meegenomen en daarnaast heb ik een Nederlandse en een Zuid-Afrikaanse shirt sponsor voor de club gevonden. Dit alles heb ik beschreven tijdens dat half jaar op www.rolfinzuidafrika.waarbenjij.nu
Ook mijn hele ervaring met alle internationale (Afrikaanse) studenten was geweldig. Ik was al "open minded", maar nu zal ik nog meer elk individu en cultuur op zichzelf zien. Ik vind het interessant om hun verschillende meningen te horen, wat mij weer zorgt denken om het soms van een andere kant te zien. Daarnaast is een goede vriendin op mijn studie, van Marokkaanse afkomst, ook vrijwilligerswerk gaan doen (taal achterstand bij jongeren in Utrecht).

Rolf Zeldenrust

Ambassadeur Anne de Haan

Ik ben altijd erg geÏnteresseerd in mensen uit verschillende culturen. Daarom schrijf ik ook over hen, voor hen en samen met met hen. Zie ook meer op mijn website karmijntekst.

Young Global People

functie: Een recruitment netwerk voor multiculturele studenten en starters
Een land dat niet investeert in haar jeugd is een land dat niet investeert in haar eigen toekomst.

Het samenbrengen van jongeren door ‘Houden van de wereld’ is een enorm inspirerend initiatief dat Young Global People (YGP) van harte ondersteunt. Net als Guity Mohebbi zet YGP zich in om jonge wereldburgers in Nederland met elkaar te verbinden. YGP is een recruitment netwerk voor multiculturele studenten en starters en bevordert de diversiteit op de arbeidsmarkt, iets wat helaas nog steeds hard nodig is. Wij verbinden jongeren met verschillende culturele achtergronden met het bedrijfsleven en bieden hen de juiste coaching voor een succesvolle carrière.

Ambassadeur Sacha Bol

studie: Voeding en Gezondheid
k wil zeker mee doen aan dit project! Ik ben 24 jaar, eigen bedrijf www.jump2success.com, begonnen toen ik 18 was.
Studie Voeding en Gezonheid afgerond (net) aan de universiteit in Wageningen, doe veel vrijwilligerswerk, vooral in Kenia, internationaal opgevoed: American School Paris, International School of Hilversum. Geen angst om dingen anders te doen dan mijn leeftijdsgenootjes!

I am a young woman who has been raised internationally and who has grown into someone with a very global mind. During my education at the University of Life Sciences in Wageningen (NL), Health and Nutrition has been very important because I believe we have to take steps to improve the health situation of many people. Nutrition is one way to approach that problem. I love to travel and to meet people from different nationalities. I enjoy learning about other cultures and to speak different languages. I have been able to work in teams and improve my leadership skills while working on projects for the university and the student association. I am someone who is very dedicated to make a success of whatever I do: whether this is working in Costa Rica with children, in hospitals and clinics in Kenya, my education, my work, or sport activities. The more I wonder what I want to do with my future, I realize that the time I have spend in Costa Rica working in the orphanage, and in the hospitals in Kenya were times in my life I was very happy. Being able to add value to the lives of those children and patients. To be able to help them have a bigger chance to a brighter future; to keep their hope alive. I have chosen to look for opportunities where I can improve the lives of people who are in a situation that need help. I would like to experience in a day to day situation what this means and would like to improve my personal skills on the way. Personal development is important and I would like to take a journey that is a combination of fieldwork and learning. My company Jump2Success distributes health and wellness products to 37 countries and together with my team I have been able to build an income that will allow me to add value to lives of people that are less fortunate in this world.
Sacha Bol

Ambassadeur Pooyan Tamimi Arab

studie: Promovendus Culturele Antropologie
28 jaar oud, geboren in Isfahan (Iran). Nu promovendus Culturele Antropologie.

Leuke site, een fijne afleiding van mijn doorgaans sceptische houding. Veel succes toegewenst!

Ambassadeur Rosa Dinnissen

Ik ben via twitter met uw initiatief in aanraking gekomen en wat een mooie manier om zo een steentje bij te dragen aan de samenleving en een betere - gezamelijke - toekomst.

Ik denk dan ook graag mee.

sitemap Guity Mohebbi
kernwoorden
Guity
Mohebbi
Allochtonia
Autochtonia
culturen
migratie
etnisch
debat
discriminatie
identiteit
jongeren
Islam
moslims
religie
geloof
moslima’s
nieuwe Nederlanders
vluchtelingen
vrijheid
vrijheid van meningsuiting
Wilders
angst
haat
land van herkomst
diversiteit
multiculturele samenleving
democratie
tolerantie
allochtonen
bruggenbouwers
beeldvorming
vooroordelen
uitsluiting
insluiting
verdraagzaamheid
Nederlanderschap
gemeenschappelijkheid
positief
negatief
afwending
afwijking
verrijking
moskee
identiteit
multiculturele samenleving
Allah
god
attitude
integratie
aanpassen
assimilatie
het wij
het zij
verbeelding
trots
stimuleren
waarden en normen
criminaliteit
geweld
Nederlandspaspoort
verbinding
werelden
kosmopolitisch
geloof
ons land
erkenning
vriendschap
politiek correct
integratievraagstukken
ontmoeten
pioniers
nieuwe wereld
buitenlander
Nederlandse identiteit
autochtone Nederlanders
visie
toekomst
kritische reflectie
etnocentristisch
acceptatie
mobiliseren
onverschillig
niet-Nederlands
onverenigbaar
problematisch
waarden en normen
thuis gevoel
erbij horen
meerderheid
minderheid
dialoog
houding
leefwijze
levensvorm
investeren
samenkomen
diverse afkomst
Nederlanderschap
oprechte betrokkenheid
discriminatie-vrije omgeving
samenleving
doorbreken
afsluiten
zelfdefinitie
populisme
maatschappij
respect
participatie
dichotomieën
beperkend
kloof
verbinden van werelden
lef
solidariteit
emotionele aansluiting
gemeenschappelijkheid
waardering
Nedo’s
Divo’s
anders-zijn
erkenning van verschil
gelijkheid
verschillend-zijn
leefwijze
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten